Mesh register

26-06-2017

De procedure is als volgt: login voor Healthdata aanvragen, na ingeven pre- en peropdata ontvang u een nummer en dat nummer is nodig voor aanvraag terugbetaling en registratie van de mesh: https://healthdata.wiv-isp.be

Bijgevoegd onderaan 2 presentaties die tijdens de info-sessie bij het RIZIV werden gegeven.

Als antwoord op de vraag van het RIZIV voor registratie van andere meshes stellen we voor het advies van het RIZIV over te nemen. De BIG raadt aan elke mesh te registreren. Anderzijds raadt de BIG ook aan de meshes die niet vermeld staan op de nominatieve lijst enkel in studieverband te gebruiken. De individuele arts oordeelt zelf wat hij of zij met dit advies doet.

Het gaat om de volgende mail van Riziv:

Geachte,

Wij wensen u te informeren dat wij recent de vraag gekregen hebben of men de implantatie van een netje voor prolapsherstel via vaginale weg ook dient te registreren in het Healthdata-register, wanneer men een netje plaatst dat niet is opgenomen op de nominatieve lijst en dus in aanmerking komt voor een terugbetaling.

Wij hebben hierop positief geantwoord om zoveel mogelijk informatie te verzamelen in het register, maar de registratie is niet verplicht aangezien er geen terugbetaling voorzien is. We hebben ook geadviseerd om toch netjes te gebruiken die opgenomen zijn op de nominatieve lijst en waarvan de werkzaamheid en veiligheid werd aangetoond. Het ging hier wel om een implantatie in studieverband.

Vriendelijke groeten,

Karen Windey PhD
Attaché – Wetenschappelijk evaluator
Afdeling Implantaten
Medische directie
Dienst voor geneeskundige verzorging
Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering
Tervurenlaan 211
1150 Brussel
www.riziv.be
Tel 02/739.78.46
karen.windey@riziv.fgov.be

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht