Accreditering

Wat is de status van mijn accreditering? Wat moet ik doen met mijn aanwezigheidsattesten?

Accreditering is de erkenning van uw deelname aan navormingsactiviteiten en ‘peer review’-sessies (LOK). Verwar accreditering niet met erkenning! Erkenning is de toelating die de Federale overheidsdienst volksgezondheid u geeft om uw beroep uit te oefenen.

Via uw online RIZIV dossier (via het eHealth platform), kan u nagaan voor welke bijgewoonde navormingsactiviteiten er accreditering is geregistreerd.

Eén van de VVOG ledenvoordelen is dat het VVOG Bureau uw deelname aan VVOG activiteiten rechtstreeks registreert in de RIZIV accrediteringstoepassing (via het eHealth platform). De door u bijgewoonde VVOG activiteiten vindt u bijgevolg in uw online dossier terug. De aanwezigheidsattesten die kan downloaden vanuit uw online ledenprofiel na deelname aan VVOG activiteiten, dient u in principe niet meer aan te leveren. Ze kunnen wel gelden als extra bewijs van deelname.

Samengevat en details:

  1. Voor VVOG navormingsactiviteiten registreert het VVOG Bureau uw deelname voor accreditering bij het RIZIV. Uw aanwezigheidsattesten dienen bijgevolg niet bijkomend aangeleverd te worden bij het RIZIV.

  2. Voor (inter)nationale niet-VVOG navormingsactiviteiten, waarbij de VVOG geen organisator is, kan het VVOG Bureau de toegekende accrediteringspunten niet registreren. Uw aanwezigheidsattesten dienen bijgevolg wel aangeleverd te worden bij het RIZIV voor registratie van de accrediteringspunten.

 

Cursussen & Congressen


De geplande activiteiten vindt u terug in de VVOG activiteitenkalender, om alvast te noteren in uw agenda.

Waarom lid worden

  • U kan zich aan verminderd tarief online inschrijven voor de vele VVOG activiteiten.
  • VVOG zorgt voor de registratie van de accrediteringspunten voor de VVOG activiteiten waaraan u deelneemt.

Alle ledenvoordelenLid worden