Gunaïkeia

Wetenschappelijk redactieraadgever

Het tijdschrift Gunaïkeia en de VVOG ondertekenden in maart 2021 een contractwijziging. Hierbij werd overeengekomen dat Gunaïkeia het “officieel tijdschrift van de VVOG en van de KBVGV“ is en blijft. Er werden zowel financiële en inhoudelijke afspraken gemaakt.

Onder andere werd afgesproken dat RMN (uitgever van Gunaïkeia) voortaan één van zijn eigen redacteurs als hoofdredacteur en eindredacteur aanduidt. De VVOG van haar kant stelt een ‘wetenschappelijke redactieraadgever’ aan. Die is het aanspreekpunt tussen de VVOG en Gunaïkeia en kiest de leden van de nieuwe redactieraad. Deze redactieraad dient mee in te staan voor editorialen en de review van teksten vóór publicatie op vraag van de redactieraadgever. Ook niet-leden van de redactieraad kunnen op vraag van de wetenschappelijke redactieraadgever als reviewer gevraagd worden.

Tot eind 2021 was Luc De Baene redactieraadgever waarna, via een overgangsperiode van samenwerking tot januari 2023, Geert Page deze taak heeft overgenomen sinds januari 2022. In januari 2023 werd door het Bestuursorgaan beslist dit mandaat te verlengen.

Bij deze willen we de huidige redactieraad bedanken voor haar werk gedurende de voorbije jaren. Een nieuwe redactieraad werd ondertussen samengesteld. 

Een speciale dank gaat nu al uit naar Luc De Baene die sinds de eerste Gunaïkeia, inmiddels 24 jaren geleden, de taak van hoofdredacteur erg minutieus en gedreven heeft waargenomen.

Vandaar dat we ook verder op zijn expertise binnen de nieuwe redactieraad rekenen in de komende jaren om samen met Geert Page er voor te zorgen dat “ons tijdschrift “een dienende rol kan blijven vervullen voor onze (aspirant)-leden .

                                Luc De Baene      Geert Page

U kan hen rechtstreeks aanschrijven betreffende een publicatie in Gunaïkeia. Dit doet u via e-mail aan redactieraad@gunaikeia.be

 

Nieuwe wetenschappelijke redactieraad:

De nieuwe wetenschappelijke redactieraad werd door de Raad van Bestuur bekrachtigd op 27/11/21:

voornaam naam
Els Beckers
Koen Clasen
Luc De Baene
Luc De Catte
Isabelle Dehaene
Menekse Göker
Sileny Han
Philippe Koninckx
Geert Page
Herman Tournaye
Lennart Van der Veeken
Adriaan Vanderstichele
Guy  Verhulst


Ledenvoordeel

Als lid van VVOG ontvangt u per jaar 8 edities van Gunaïkeia.


Online

Alle edities Van Gunaïkeia zijn ook terug te vinden op https://www.gunaikeia.be/nl/home.html

Of rechtstreeks op https://www.gunaikeia.be/nl/online-edities.html
 

Editorialen

Editorialen zijn korte teksten van maximaal 3.500 tekens (spaties inbegrepen) met een korte, krachtige boodschap en titelOp die manier kan de tekst vlot leesbaar op 1 A4 gedrukt worden. Korte en krachtige teksten blijken te worden geapprecieerd door de lezers. 

Mocht een auteur de noodzaak voelen van een langere en genuanceerdere boodschap over de socioprofessionele aspecten van gynaecologie te brengen, dan kan dat nog steeds. Maar dan wordt die tekst niet als editorial beschouwd, maar als een gewone tekst in het tijdschrift en als zodanig gepubliceerd. En dan is een plaatsvervangend editorial nodig, binnen de voorziene deadline. Dit mag eventueel een samenvatting zijn van een langere tekst. 

 

DEADLINES indienen editorialen GUNAÏKEIA 2024:

Nr 1 2024 (GUN2801)

30/1/24

Nr 2 2024 (GUN2802)

09/3/24

Nr 3 2024 (GUN2803)

20/4/24

Nr 4 2024 (GUN2804)

31/5/24

Nr 5 2024 (GUN2805)

16/8/24

Nr 6 2024 (GUN2806)

19/9/24

Nr 7 2024 (GUN2807)

17/10/24

Nr 8 2024 (GUN2808)

22/11/24

 

Hou er rekening mee dat de deadlines minstens een maand voor het in de bus vallen van het nummer opgesteld zijn. Een edito dat betrekking heeft op een activiteit over een maand na inzending is dus wellicht te laat gestuurd.   

 

Publiceer in Gunaïkeia

Richtlijnen voor de auteurs

 

Mooiste beeld

 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht