Zomerse cultuurdag Antwerpen

Wanneer: 
23-06-2017
Waar: 
Antwerpen

’t Stad is ’t stad.

Vlaanderens mooiste inviteert …

                                                                                

Amicae, amici,

 

23 juni 2017 …

 

Is het verkiezing van Miss Rubens? Is Hertog Jan op bezoek? Of dwaalt Wannes nog eens door de straten van ‘t stad? Neen, de VVOG PLUS!’ers komen er aan.

Op 23 juni gaan we op citytrip naar Antwerpen, het kloppend hart van Vlaanderen, ons venster op de wereld, de moeder van alle steden…

Er wordt om 09h45 verzamelen geblazen op de Vrijdagmarkt aan de ingang van het Plantin-Moretus museum. Christoffel Plantin was de Bill Gates en de Steve Jobs van de 16de eeuw. Onder deskundige leiding bezoeken we van 10h tot 12h “De Zilveren Passer”, zijn huis en zijn drukkerij.

Op de middag en bij goed weer flaneren we langs ‘t Scheld. We groeten Brabo voor het stadhuis en gaan lunchen in de Monico Meir - de vroegere “Swaen aan de Meere”, een van de oudste horecazaken van Antwerpen - mooi gelegen in de schaduw van de Boerentoren.

In de namiddag zoeken we de koelte en gotieke schoonheid op van een van de prachtigste bouwwerken van Vlaanderen, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Er wordt gegidst van 15h tot 16h30.

Onder het goedkeurend oog van Rubens geven we tot slot een afscheidskus aan Vlaanderens mooiste op een van de terrasjes van de Groenplaats. Nadien kan iedereen nog namijmeren: “Aantwerpe, ’t Scheld, de Groenpleuts, de Meir … doar hemmekik menart verloore”.

 

Georges Albertyn & Frans De Prins, plaatselijke organisatie

Paul Van Damme, voorzitter

Dirk Janssens, secretaris

Praktische informatie: 

Wie met de auto komt, kan parkeren onder de Groenplaats. Let op ivm de lage emissiezone in Antwerpen.

Wie met de trein komt, rijdt tot aan het Centraal Station en neemt daar de (ondergrondse) tram naar de Groenplaats.

Van de Groenplaats naar de Vrijdagmarkt is drie minuten wandelen.

Kostprijs voor deelname (inkom en gids Plantin-Moretus en kathedraal en lunch inbegrepen) : 80 Euro p.p., te betalen op de VVOG PLUS! rekening BE19 3200 5630 2712, met vermelding “ Antwerpen 2017 + naam deelnemer(s) “.

Graag tijdig inschrijven – i. e. voor zaterdag 09/06/2017 - middels mail naar uw secretaris drg.janssens@skynet.be , alsmede correcte betaling aan uw penningmeester, met welgemeende dank bij voorbaat.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht