Overlijden dokter Hugo Orye

 

Woordje van Dr. Johan Van Wiemeersch, vice-voorzitter VVOG:

Ik heb de ouders van Guy Orye relatief goed gekend.

Vader Hugo was een gynaecoloog pur sang, een raspaard die de perfecte harmonie wist te bespelen tussen wetenschap, beroep en familieleven.

Hij behoorde uiteraard tot de stilaan zeldzaam geworden species van de all round gynaecoloog die in volle ernst en overtuiging het vak in de totaliteit uitoefende maar steeds in een continu streven naar kwaliteit van zorg. Hij was eveneens een arts met een sterke patiëntenbinding in volle overgave en toewijding. Ik weet dat de patiënten hem op hun handen droegen. Hetgeen Dr. Orye adviseerde werd gevolgd. Hij was hun gynaecologiekompas.

Ik heb het geluk gehad om met hem fijne momenten mee te maken naar aanleiding van een aantal VVOG reizen waar ik hem heb weten appreciëren als een opgewekt, fijngevoelig, humoristisch en verstandig man. Ik ben blij dat zijn zoon Guy in de voetsporen van zijn vader is kunnen stappen en ik weet dat hij steeds zijn lichtend voorbeeld heeft gevolgd.

Met Hugo verdwijnt een markante figuur van de good old boys van de VVOG PLUS!

In mijn persoonlijke naam en in naam van alle leden van VVOG bied ik Guy en de ganse familie onze oprechte blijken van deelname in de rouw aan en ben ik overtuigd dat de vele blijken van medeleven en sympathie hen zullen helpen om doorheen deze moeilijke tijden te komen. Uiteraard zullen de talloze herinneringen aan een mooi leven samen eveneens louterend en heilzaam werken.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht