Ronald McDonald Kinderfonds

03-06-2020

Keeping families close

Het Ronald McDonald Kinderfonds stelt zich graag even aan u voor:

Het Ronald McDonald Kinderfonds draagt sinds de oprichting in 2001 concreet bij aan het welzijn van zieke kinderen en hun familie. Deze VZW heeft twee initiatieven: het steunt, sinds de oprichting, families met kinderen die geboren zijn met schisis (in de volksmond beter gekend als hazenlip), en sinds kort heeft deze VZW een tweede initiatief, namelijk het uitbaten van een Ronald McDonald Huis aan het Universitair ziekenhuis te Brussel, op de campus Jette. In dit huis kunnen ouders verblijven wanneer hun ziek kind in het ziekenhuis ligt. Want een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. En als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Het Huis werd pas op 28 november 2019 geopend en op 09 december konden we overgaan tot de ontvangst van onze eerste families.

Het Huis telt 10 gezinskamers voor max 4 personen en enkele gemeenschappelijke ruimtes, zo zijn er twee keukens ,twee patio’s, een wasplaats, een living en een stilteruimte. Ouders hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, verlies en verdriet te delen en hoop te koesteren of zich terug te trekken op hun eigen kamer.

Mocht u geïnteresseerd zijn in wat het voor ouders betekent om in een Ronald McDonald Huis te mogen verblijven dan nodig ik u uit onderstaand filmpje even te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=oRzbWqXCZfI&t=97s

Heeft u graag meer informatie of wilt u graag het Ronald McDonald Huis even bezoeken geef ons dan gerust een seintje.
Hartelijke groet,

Katia De Greve
House Manager Ronald McDonald House Brussels
Mobile + 32 472 72 47 48
www.kinderfonds.be

 

 
Deel dit bericht