Update van Sciensano ivm testing

Beste, 
 
Hierbij delen wij u mee dat de Interministeriële Conferentie (IMC) heeft besloten de teststrategie aan te passen. Daarom worden bepaalde onderdelen van het onderwerp Testing op onze website vanaf maandag 17 oktober gewijzigd. 
 
Samengevat, een test door een gezondheidswerker (RAT of PCR) wordt niet langer systematisch aanbevolen voor iedereen die symptomen vertoont, maar een zelftest blijft aangeraden (in combinatie met algemene maatregelen zoals het dragen van een masker). Een positieve zelftest moet niet langer worden bevestigd. 
 
Het voorschrijven van een test (met voorkeur voor RAT in geval van recente symptomen) wordt nog steeds aanbevolen 1) op basis van een klinische beoordeling, 2) voor symptomatische gezondheidswerkers en 3) voor een persoon met symptomen die een nauw contact is van een ernstig immuungecompromitteerde persoon (bv. familiecontact). Elke andere persoon met symptomen, die zich wil laten testen, kan nog steeds via de zelfevaluatie tool toegang krijgen tot een test (RAT) (op basis van bepaalde criteria).
 
De andere indicaties voor het testen blijven gehandhaafd, behalve de éénmalige screening van nieuwe bewoners in residentiële collectiviteiten.
 
Met vriendelijke groeten
 
Dienst Epidemiologie van infectieziekten van Sciensano
 
Deel dit bericht
Deel dit bericht